Newsroom | naftemporiki.gr

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2006

Αποκρ(ι)ατικοποιήσεις..?

Έσοδα που αναμένεται να πλησιασουν τα περυσινά, δηλαδή τα 1,6 δισ. ευρώ, προσδοκά η κυβέρνηση, όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά από τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.
Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία, είπε ο υπουργός, καθώς τα συγκεκριμένα δημόσια έσοδα από το 2004 αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ. Οσον αφορά τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, επισημάνθηκε ότι αυτές θα είναι ανοικτές και με διαφάνεια προκειμένου να υπάρξει το μέγιστο όφελος και για την κοινωνία αλλά και για τα έσοδα του κράτους. (Μ.Π.Ε.)

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι τα πράγματα πάνε καλά και οι οιωνοί για τη χώρα μας είναι οι καλύτεροι.
Κι όμως...
Ακόμα και με τα δεδομένα και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό, μάλλον υστερούμε σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε.
Η προσπάθεια για αποκρατικοποιήσεις ξεκίνησε με δειλά βήματα την προηγούμενη δεκαετία και μόλις πριν από 2 χρόνια η χώρα μας είδε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Χρειάζεται βήμα ταχύ και θάρρος στις πολιτικές αποφάσεις.
Ούτως ή άλλως, ούτε οι έλληνες είναι υποχρεωμένοι να αιμοραγούν προκειμένου να δίνουν παράταση ζωής στις διάφορες "προβληματικές" επιχειρήσεις -όπως τις ξέραμε παλιότερα- αλλά ούτε και ένα σύγχρονο κράτος μπορεί να θεμελιώνει την αναπτυξιακή του πορεία σε σαθρό έδαφος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: