Newsroom | naftemporiki.gr

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Κουίζ για δυνατούς λύτες


Πες ότι εκεί που οδηγείς το αυτοκίνητό σου πέφτεις σε μία μεγάλη λακκούβα γεμάτη λάσπη. Το αυτοκίνητο κολλάει. Είναι προχωρημένο απόγευμα. Έχει πιάσει μια φοβερή καταιγίδα αλλά πρέπει μαζί με τους συνεργάτες σου να πάτε σε ένα πολύ σημαντικό ραντεβού. Πατάς γκάζι, κάνεις μπρος, πίσω, δεξιά, αριστερά, βάζεις όπισθεν… Τίποτα… Όσο προσπαθείς, το αυτοκίνητο βουλιάζει πιο βαθιά. Έξω χαλάει ο κόσμος. Δεν υπάρχει ψυχή. Η ώρα περνάει. Έχετε αργήσει δραματικά, τα τηλέφωνα χτυπάνε σα δαιμονισμένα, και αρχίζει να πέφτει και η νύχτα. Τι κάνεις;
 1) Αποφασίζεις να παραδώσεις το τιμόνι σε κάποιον από την παρέα που πιθανά να είναι πιο δεινός οδηγός από σένα.
 2)Αποφασίζετε να συνεργαστείτε για να ξεκολλήσετε. Κάποιος θα πάρει το τιμόνι, κάποιοι θα σπρώξουν, άλλοι θα βρουν δυο επιφάνειες να βοηθήσουν τους τροχούς να πατήσουν. Θα γίνετε όμως μούσκεμα και μες στις λάσπες.
 3) Παίρνετε τηλέφωνο την οδική βοήθεια και περιμένετε με σταυρωμένα χέρια. Μπορεί να αργήσετε πολύ, να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά ούτε θα κοπιάσετε ούτε θα βραχείτε ούτε θα λερωθείτε.
 4) Αρχίζετε να βρίζεστε μεταξύ σας. Οι συνεπιβάτες σου τα χώνουν γιατί ήσουν απρόσεκτος και τους έβαλες σε περιπέτεια και γιατί δεν ακούς τις οδηγίες που σου δίνουν για να ξεκολλήσετε. Εσύ αντεπιτίθεσαι. Τους κατηγορείς ότι με τις θεωρίες τους δε θα απεγκλωβιστείτε ποτέ και ότι με τη συμπεριφορά τους δε σε βοηθούν να βρεις λύση. Βάζετε ένα καυγά τρικούβερτο.
 5)Τα βάζετε με τη λακκούβα, το κωλοκράτος που δεν μπορεί να φτιάξει ούτε ένα δρόμο.
 6)Τα βάζετε με το Θεό, τον παλιόκαιρο, τους άσχετους τους μετεωρολόγους.
 7) Οικτίρετε την τύχη σας, τη γκαντεμιά που σας κυνηγάει, τη μοίρα σας τη σακατεμένη. Σας πιάνουν τα κλάματακαι ζητάτε ο ένας από τον άλλο παρηγοριά.  
 8) Παθαίνετε όλοι μαζί κρίση πανικού και ψάχνετε στις τσάντες για ηρεμιστικά.
 9) Κλείνετε τα μάτια και προσεύχεστε να γίνει ένα θαύμα και να ξεκολλήσετε.
 10) Παρατάτε το αμάξι εκεί και ψάχνετε έναν τρόπο να αποδράσετε από το χαλασμό.
 11) Παρατάτε το αμάξι εκεί και ψάχνετε έναν τρόπο να φτάσετε στο ραντεβού ακόμη και σε κακά χάλια.
 Επιλογές υπάρχουν.
 Χρόνος δεν υπάρχει. Και καλοκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: